3 تا 9 درصد از کودکان از نارسایی رشدی رنج می برند که این تاخیر و نارسایی رشدی می تواند در زمینه های مختلف رشد جسمی، حرکتی، کلامی، عاطفی، اجتماعی، هوشی و اخلاقی باشد. برای پی بردن به اینکه رشد کودک طبیعی است و یا از تاخیر برخودار است می توان از جدول های رشدی استفاده کرد.
3 تا 9 درصد از کودکان از نارسایی رشدی رنج می برند که این تاخیر و نارسایی رشدی می تواند در زمینه های مختلف رشد جسمی، حرکتی، کلامی، عاطفی، اجتماعی، هوشی و اخلاقی باشد. برای پی بردن به اینکه رشد کودک طبیعی است و یا از تاخیر برخودار است می توان از جدول های رشدی استفاده کرد. برای مثال جدول رشد حرکتی کودک تا دو سالگی به شرح ذیل است:
در 3 ماهگي سرش را راست نگه می دارد و یا گردن می گیرد؛
5-4 ماهگيبا كمك دیگران مينشيند؛
8-6 ماهگيبدون كمك دیگران براي مدت كوتاهي مينشيند؛
10-9 ماهگي سينه خيز ميرود؛
11-10 ماهگيبه تنهایی ميايستد؛
14-12 ماهگيبا قدم هاي گشاد راه ميرود؛
21-18 ماهگي با قدم هاي عادي راه ميرود و حتي ميدود ؛
و در 24 ماهگی می دود.
همچنین بر اساس سن کودک جدول رشدی تهیه می کنند. برای مثال رشد کودک 5 ساله را اینگونه توصیف می کنند:
تعادل حرکتی مطلوبی دارد، موهایش را شانه می کند و مسواک می زند، با دیگران سازگار است و از آرامش برخوردار است، تصاویر ساده را می کشد و می داند چه می خواهد بکشد، تا 10 و بیشتر می تواند بشمارد، رنگ ها را می شناسد، معنی کلمات را می خواهد بداند، سوالات متعددی می پرسد، با دیگران صمیمی می شود ولی پرتوقع است و قادر به مراقبت و مواظبت از خواهر و برادر کوچک تر از خود است.
در صورتی که کودک از جدول رشد فاصله داشته باشد، باید مورد بررسی قرار گیرد و در صورت تاخیر اقدامات درمانی صورت گیرد.
از طرف دیگر، کودک برای موفقیت و پیشرفت تحصیلی به عواملی بنیادی یادگیری مانند: هوش، توجه، دقت، تمرکز، حافظه، هوشیاری، پردازش بینایی و شنیداری، هماهنگی حسی-حرکتی، هماهنگی دیداری-حرکتی، سرعت ادراک، صبر وتحمل، کنترل هیجانات، رعایت کردن قوانین کلاس و … نیاز دارد.
به همین منظور روانشناسی پیوند مجموعه نرم افزاری را جهت ارزیابی موفقیت در مقطع دبستان (ویژه دانش آموزان پیش دبستانی و دبستانی)، شامل ارزیابی سلامت روان، هوش چندگانه، حافظه، توجه و تمرکز، حیطه های شناختی، موفقیت در مقطع دبستان و مشکلات یادگیری. طراحی کرده که شامل موارد ذیل است:
1- ارزیابی سلامت روان شامل:
2- ارزیابی هوش چندگانه شامل:
3- ارزیابی حافظه در حیطه های گوناگونشامل:
4- ارزیابی جامع توجه و تمرکز شامل:
5-ارزیابی جامع نقاط قوت و ضعف دانش آموز درحیطه های شناختی شامل:
6- ارزیابیموفقیت در مقطع تحصیلیدبستان شامل:
7- ارزیابی جامع مشکلات یادگیری درحیطه های: